logo
Vyhledat
Cyklistický magazín
  • Zprávy a články
    • Cesty
    • Elektrokola
    • Oblečení na kolo
    • Rozhovory
    • Různé
    • Servis kol
    • Sport
    • Strava
    • Technika
    • Testy kol
    • Výstavy
    • Zprávy redakce
    Všechny články
  • Hledej zboží
  • Hledej značku
  • Předplatné
  • Kontakt
Menu
  • Homepage
  • Zprávy a články
  • Strava
  • Vaříme s Martinem

Vaříme s Martinem

Stačí málo a můžete jíst takřka to samé, co profesionální závodníci. Oslovili jsme totiž šéfkuchaře naší bikové reprezentace, jenž tak logicky vaří pro Jardu Kulhavého, Kateřinu Nash a další hvězdy domácího MTB. Martin Jarouš vám naším prostřednictvím přinese zaručeně správné recepty, pakliže řešíte, jak a především co jíst během tréninkového či dokonce závodního období. Je určitě osobou nejpovolanější - pravidelně cestuje s naší reprezentací na všechny vrcholné světové podniky a stará se o kompletní jídelníček profesionálních jezdců, svých svěřenců. Jestliže je vám jeho jméno povědomé, pak vám připomeneme obsáhlý rozhovor v čísle 10/2016. Náš nový seriál bude vycházet pravidelně v každém lichém vydání Cykloservisu. Teď už předejme slovo Martinovi.

„Začneme poměrně jednoduše, konkrétně dýňovou polévkou se zázvorem a chilli. Polévky jsem zařadil mezi stravu svých strávníků-závodníků o něco později, ale okamžitě se napevno uchytily jakožto stálice. Snažím se je dělat opravdu hutné a poctivé, takže je někteří jezdci považují i za hlavní jídlo!“ Suroviny naleznete v samostatném soupisu, takže nyní již jednotlivé kroky receptu. Jak tedy na to…

Vezměte dýni, pořádně ji umyjte a očistěte, rozkrojte napůl a vyndejte z ní semínka. Rozpalte si troubu tak na 230° C, dýni nakrájejte na větší kostky a dejte na plech vyložený pečícím papírem. Zakapejte olivovým olejem, přidejte na plátky nakrájený pomeranč a vložte do trouby upéct - do zlaté až hnědé barvy. Zde se vám začne tvořit ona úžasná chuť pečené dýně. Na másle si orestujte na jemno pokrájenou cibuli se sušeným rajčetem, chilli papričkou a zázvorem. Po orestování zalijte studenou vodou a přiveďte k varu. Z upečené dýně vyndejte pomerančové plátky a vložte ji do tohoto připraveného základu. Následně spolu vše propojte dohromady a rozmixujte tyčovým mixérem. Polévku na konec ještě „dotáhněte“ solí a čerstvě namletým pepřem - v závislosti na vaší chuti a fantazii.

Dobrou chuť!

Váš Martin Jarouš

Suroviny:

- dýně hokaido 1 ks (cca 2 kg)
- cibule 1 ks
- pomeranč 1 ks
- sušená rajčata 4 ks
- zázvor 20 g
- máslo
- olivový olej
- chilli paprička čerstvá či sušená
- sůl
- pepř

Na dobrou kávu nebo si jít nakoupit do cykloobchodu můžete za Martinem zajít sem www.calabrone.cz

DALŠÍ ČLÁNKY

Jedeme na brusinky

Když člověk láduje do kapsy či ledvinky malou svačinu na běžky, řeší hlavně stravitelnost produktů v mrazivém počasí. Kousat cokoliv…

  • Datum: 12. 03. 2017
  • Kategorie: Strava

Vaříme s Martinem (2) - Pšeničná tortilla s kuřecím masem a rýží basmati

Máme zde další díl nového seriálu o vaření, v němž nás provází šéfkuchař Martin Jarouš. Stačí málo a můžete jíst takřka to samé, co…

  • Datum: 14. 05. 2017
  • Kategorie: Strava
logo

Cykl.cz je jeden z nejznámějších a nejnavštěvovanějších internetových magazínů o cyklistice. Je připravován společně s jediným tištěným cyklistickým 14-ti deníkem o cyklistice v ČR - CYKLOSERVIS, který zakoupíte v síti cyklistických prodejen a novinových stánků.

Kontakt
Redakce

Telefon: +420 602 314 424
Email: miloskaspar@seznam.cz

Kde jsme
Sociální sítě
Užitečné odkazy
  • Zprávy a články
  • Hledej zboží
  • Hledej značku
Časopis Cykloservis
  • Předplatné
  • Kontakt
© Cykl 2025. Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas s podmínkami používání. | IT Nahoru