logo
Vyhledat
Cyklistický magazín
  • Zprávy a články
    • Cesty
    • Elektrokola
    • Oblečení na kolo
    • Rozhovory
    • Různé
    • Servis kol
    • Sport
    • Strava
    • Technika
    • Testy kol
    • Výstavy
    • Zprávy redakce
    Všechny články
  • Hledej zboží
  • Hledej značku
  • Předplatné
  • Kontakt
Menu
  • Homepage
  • Zprávy a články
  • Strava
  • Vaříme s Martinem (4) Rizoto

Vaříme s Martinem (4) Rizoto

Risoto s chřestem a parmezánem

V našem již čtvrtém dílu seriálu o vaření si pochutnáme na rizotu s chřestem a parmezánem. Díky našemu průvodci, šéfkuchaři Martinu Jaroušovi, můžeme jíst takřka to samé, co profesionální závodníci - Martin totiž pravidelně vyvařuje naší bikové reprezentaci, včetně Jardy Kulhavého, Kateřiny Nash a dalších hvězdných MTB jezdců. Naším prostřednictvím vám přináší zaručeně správné recepty, pakliže řešíte, jak a především co jíst během tréninkového či dokonce závodního období. Je osobou nejpovolanější, neboť pravidelně cestuje s reprezentací na všechny vrcholné světové podniky a stará se o kompletní jídelníček.

Nyní již předáváme slovo Martinovi.

„Tento recept milují nejenom samotní závodníci, ale i já sám. Příprava je totiž až nečekaně jednoduchá a současně velmi rychlá, navíc toto jídlo chutná opravdu výtečně. Jeho předností je i značná variabilita. Můžeme si přidat dle chuti kuřecí či vepřové maso, sezónní zeleninu, dále je možné jej připravit i na sladko, ale o tom až někdy příště. Dokonce si většina závodníků ode mě právě tento recept vyžádala, aby si ho mohli sami vařit doma.


Suroviny naleznete v samostatném soupisu, nyní již jednotlivé kroky receptu. Jak tedy na to?
Nejdříve si připravíme hovězí vývar (postačí i kvalitní bujón) a necháme jej odstát. V hlubší pánvi si na másle (50 g) a olivovém oleji orestujeme na jemno nakrájenou červenou cibuli a pokrájený česnek. Přidáme nakrájený zelený chřest, ještě zlehka orestujeme, osolíme, opepříme a zalijeme bílým vínem. Víno necháme vyvařit a přidáme rýži, kterou již jen krátce orestujeme, zalijeme částí vývaru a při mírné teplotě necháme vařit. Během vaření doléváme postupně vývar, než je rýže měkká až kašovitá. Do takto připraveného rizota vmícháme zbytek studeného másla a část parmezánu. Dle chuti ještě dosolíme či dopepříme a pro milovníky parmezánu přidáme ještě pár hoblinek navrch. To je vše.
Dobrou chuť!“

Váš Martin Jarouš


Suroviny:
- rýže Arborio 400 g
- chřest 200 g
- parmezán 100 g

- červená cibule 1ks

- česnek 2ks
- hovězí vývar 2 litry
- máslo 100 g
- bílé víno 2 dcl

- olivový olej

- sůl
- pepř

DALŠÍ ČLÁNKY

Ocenění pro sportovní stravu Chimpanzee

Je skvělé, když firma, která vymýšlí, vyrábí a dodává na trh produkty určené pro sport a zvláště pro cyklistiku, získá jakékoliv ocenění. A…

  • Datum: 06. 12. 2017
  • Kategorie: Strava

Penco Ionogen (test)

Co se týče iontových nápojů, někdo dává přednost práškovým koncentrátům a někdo naopak tekutým. My jsme vyzkoušeli z produkce domácí značky…

  • Datum: 04. 04. 2018
  • Kategorie: Strava
logo

Cykl.cz je jeden z nejznámějších a nejnavštěvovanějších internetových magazínů o cyklistice. Je připravován společně s jediným tištěným cyklistickým 14-ti deníkem o cyklistice v ČR - CYKLOSERVIS, který zakoupíte v síti cyklistických prodejen a novinových stánků.

Kontakt
Redakce

Telefon: +420 602 314 424
Email: miloskaspar@seznam.cz

Kde jsme
Sociální sítě
Užitečné odkazy
  • Zprávy a články
  • Hledej zboží
  • Hledej značku
Časopis Cykloservis
  • Předplatné
  • Kontakt
© Cykl 2025. Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas s podmínkami používání. | IT Nahoru